Boer Bezoekt City

INK BZV

BZV

Eindelijk was het dan zover. Na een vrij lange, lange voorsleep — ik vind het een traag seizoen — zijn de boeren (incl. Bert) met hun nieuw verworven liefje op citytrip gestuurd.

Bert ♥ Hekster – Bert grijpt ernaast 

De Roze Zusters zijn op stap in Gay Walhalla Berlijn en dat vindt Bert “wel gezellig”. Gelukkig reisden ze per trein. Ik had al schrikbeelden van tig 100 ml flesjes Roosvicee in de handbagage van Bert. Want dat schenken ze natuurlijk niet in ieder etablissement. 

Bertie_Sesamstraat

Wederom valt het mij op dat Bert voor een lesbo aardig met knuppels overweg kan. Dat zie je niet alleen aan de manier waarop ze haar machinerie bedient, nu ook weer op de kermis. Hier doet ze een onvermoede poging om een Hello Klitty voor haar (H)ekster te grijpen. Iets wat ik nog niet van Bert wist is haar voorkeurskant in bed: “niet dat het mij wat uitmaakt hoor”, zegt ze, terwijl ze zich naar de rechterkant haast.

’s Avonds bij een open vuurtje wordt er gezoend. Hekster begint. Even weet Bert niet goed wat ze ermee aanmoet en imiteert een schildpad. Maar haar verlegenheid is snel voorbij en Bert steekt haar lange nek naar voren, Hoodie hangt verloren achter in haar nek. Ssssmmmak.

De volgende dag ondergaat Duo Pepotti een massage. Dat leverde schokkende beelden op. Niet het bloot, maar juist het ontbreken van Bert’s trouwe vriend Hoodie zorgde hiervoor. Zou Hoodie in een bench hebben gewacht op de terugkeer van zijn baasje? Blijkbaar is er tijdens de massage iets gebeurd waar we als kijker geen getuige van zijn geweest. In een volgend shot verklaren B en H elkaar namelijk de liefde. En dat ondanks Bert’s gesnurk. Dat dit wel ware liefde moet zijn, bevestigt Hekster met een doldwaze woordspeling: “zo zie je maar, op ieder potje past een deksel.”   

Geertje ♥ Hetty – “Geertje is een aparte”

Hetty en haar Magnet zijn op het zonnige Lanzarote. We zien Geert Hetty zoenen, knuffelen en complimenteren “leuk supermens dat je er bent!”. Maar wat we vooral zien is Geert die Hetty begint te irriteren. Ik kan het me wel voorstellen. Geert kan nogal ‘in your face’ zijn. Hetty wil ruimte, Geert toont zijn affectie. Dit doet hij onder meer door mee te schrompelen (mix van schreeuwen en mompelen) op het zeer toepasselijke nummer “Everybody needs somebody sometime.”

Ik vind Geert lief. Aandoenlijk vooral. Eigenlijk al vanaf het begin. Het leek mij een zeer emotionele man, die zich moeilijk raad weet met zichzelf. Dit bleek vandaag te kloppen. Zo spreekt hij de hoop uit dat ‘die’ vrouw ooit begrip kan opbrengen voor zijn DA (ADHD, red.). Ik wil Geertje natuurlijk niet nog verder ontredderen, maar ik vermoed naast de DA ook een vorm van verlatingsangst.

Het feit dat hij in de derde persoon enkelvoud praat, zie ik voor nu dan ook even door de vingers. Hij adviseert Hetty om “even de rust te nemen met Geert”. In Hetty’s ogen is de wanhoop af te lezen: welke rust? Haar wanhoop is ze voorbij als zijn volgende uitspraak goed tot haar doordringt:

“Geertje is een aparte, Geertje wil alles in 2 sec.” 

Up-Carl-House-web

Tijdens een ritje op een kameel zie ik het ineens: Geert lijkt als 2 druppels water op Opa Carl uit de Disney/Pixar film UP! Ik zag hem al opstijgen met kameel en al aan een tros gekleurde ballonnen. Hetty opgelucht achterlatend in de woestijn. 

The-ooohh Nancy – “Ze begint me behoorlijk uit te dagen”

Dat de citytrip in alle vroegte begint is voor boer Theo werkelijk geen enkel probleem. Hij is er immers weleens vaker vroeg uit “voor een koe, of voor iets anders .. dus .. eh. Helemaal super! Ik bedoel: helemaal super, of had ik dat al gezegd? En zin heb ik er ook an. Had ik dàt al gezegd?” Hij wist toen vast nog niet dat Nance een single room zou eisen. Wat een tegenvaller. 

Toch gaat het er behoorlijk heet aan toe tussen de twee in het doorgaans koele Oslo. Theo heeft een zere spier, Nance wil best even wrijven. Dat Theo een onverwacht sterk ontwikkelde dubbelzinnigheid bezit, werd eerder al duidelijk, maar tijdens het tripje komt ook zijn competitieve kant naar boven. “Geen wedstrijdjes meer, hè”, waarschuwt Nance naar aanleiding van een beklimminkje. “Nee, maar wél een ander soort wedstrijdje”, reageert Theo adrem en hij zet zijn schunnigste blik op. De durfal stijgt boven zichzelf uit als hij niet veel later de kans aangrijpt om zijn muze een zetje bij de billen te geven. Nance moet er van giechelen. Of dit van genot is of uit pure ellende, vertelt het verhaal niet.

Nance blijft maar twijfelen, ik vind het zielig voor Theo. Ik snap best dat ze niet door bepaalde trekjes van Theo heen kan prikken. Van een lieve tafel alleen kun je niet eten. Ze zegt zooooo te kunnen genieten van de stilte. Ik zou zeggen; case closed. Kijk, dat uiterlijk kun je verbeteren.

Heb jij wel een beetje van mij genoten?

Theo vroeger 2

Ik zag een foto van een jonge Theo. In zijn geheel niet onaardig om te zien. Een soort Petertje. Van Heidi. Met een ruitjesblouse. En witblond haar. Er is dus hoop. Wat haarimplantjes, tandartsje voor de nodige bleek (misschien ook meteen even de kaken wat van elkaar af), oh, en een assertiviteitscursus. Hoe lang duurt zo’n traject? Als het meezit is ‘ie nog voor de zomer ‘af’. Ik denk dat Nance eenzelfde soort scenario in gedachten heeft, want er mocht een stuk liefdeskaars ontstoken worden. Theo is braaf geweest. Volgende trip: hand in hand tussen de Edelweiss.

Dom .. eh .. Tom Rimke – Rozenblaadjes & Sjampie

Nog steeds zie ik het niet .. De schijnbare hunkiness van boer Tom. Toegegeven, hij ziet er zeker niet onfortuinlijk uit, maar dat ik er een klein vlindertje van krijg. Neen. Geen rupsje zelfs. Sterker nog: ik vind hem een ietwat boooooring. Monotone stem, weinig sprankelend en dan die eeuwige keukentafel. Ik zie het ding rond bedtijd al met wand en al omdraaien, waarvoor in de plaats dan een twijfelaartje tevoorschijn komt. 

Aan Rimke vind ik eveneens reuk noch smaak. Match made in Heaven dus. “Gajjenmarregan” (Rimkes voor “goedemorgen”). Het prille stelletje is naar Kroatië gestuurd. Waar ligt dat? De scènes in de hotelkamer zijn al net zo cliché als het stel zelf: rozenblaadjes op bed, champagne, wit beddengoed en idem badjassen. Ergens lezen zij over klassieke muziek. Ze lagen erbij en keken ernaar. 

De volgende dag steekt Rimke een kaarsje op voor haar overleden moeder. Dit is het moment waarop ik toch moest toegeven me enigszins vergist te hebben in boer Tom. Hij toont zich zeer meelevend en steunend. Later tijdens het eten vraagt hij Rimke ook naar haar gedachten. Weer wat bij te stellen: boer Tom bezit empathisch vermogen, dan ben je per definitie niet dom. Mijn excuus!

— De rest heb ik niet kunnen volgen, de ondertiteling ontbrak — 

Jan Ri-Jan – zijn wel in voor een geintje

Rianne verdenk ik ervan Jan met okkietjes te overstelpen. Ze verstopt zich vast als een Sidonia achter zo’n hemelbed-sculptuur en bespringt dan plots de nietsvermoedende Jan om in een flitsbeweging haar lompe knokkels op zijn kuikenkapsel te planten. 

Piep

Ik vind ze leuk samen. Er komt een goede energie vanaf. Jonge honden. Naar eigen zeggen ‘houden ze ook wel van een geintje’. Dat zag je toen ze gearmd door de hotelkamer renden en met een kikkersprong kirrend op bed belanden. Een Irish Pub is echter niet besteed aan Kuikentje Piep, nee liever thuis op de boerderie. 

Jan & Ri-Jan zijn alles wat The-ooohh & Nance niet zijn. Zo liggen de 2 J’s op 1 lijn. Behalve dan over de kindernamen. Daar zijn ze nog niet he-le-maal over uit. Wel konden ze verklappen dat er 1 Charlotte Sophie gaat heten (roepnaam Lotje) en de ander (ze verwachten 2 meisjes) zal gezegend zijn met de ‘Turkse’ naam Aaaaaahhhhloonnaa Nog Wat. Mooi toch, en dat allemaal dankzij BZV.

Adelle kronkel

2 gedachtes over “Boer Bezoekt City

Reacties zijn gesloten.