Urban Farming

INK HEMA

hema

Sinds vandaag tuin ook ik moes. Dit maakt mij een laggard op dit gebied, zo blijkt. Bij de hype-starter, AH, is de actie inmiddels alweer gestopt. Net nu ik mijn paprikaplantje vol trots in de vensterbank heb gezet. Het was me dan ook het werkje wel: tablet bewateren, wachten, kartonnetje vullen, zaadje erop, nog wat aarde en … Afwachten maar. Yep: ik heb groene vingers! Vol spanning gluur ik nu om de minuut richting het ondecoratieve bakje. Zie ik daar nu al iets groens? Oh nee. Het is het meegeleverde plantenlabel.

Moestuin-benodigdheden HEMA

Moestuinbenodigdheden HEMA

Vorige week, toen ik weer eens als een kind in de snoepwinkel door de HEMA dartelde, spotte ik daar ook een rek vol met moestuinbenodigdheden (Scrabble-tip!). Werkelijk nooit in mijn leven zou ik bedacht hebben hier naar om te kijken. Maar het zag er zo gezellig uit. Al die gekleurde zaadzakjes op een rij. Het verbaasde me dan ook niet dat ik me toch heb laten verleiden tot een aankoop op dit gebied. Ik kon niet kiezen, dus liet ik iene-miene-mutte mijn uiteindelijke keuze bepalen. Het is een driedelig setje geworden. Drie papieren bekers om precies te zijn. Bijgeleverd zijn zaadjes voor – jawel – drie verschillende soorten kruiden: basilicum, peterselie & koriander.

Indoor moestuin #urbanfarming

Indoor moestuin #urbanfarming

Nog steeds in het euforische gevoel van het paprika-planten, stortte ik mij vol overgave op de HEMA-variant. Mijn paprikaplant zou weldra niet meer alleen zijn in mijn indoor moestuin. Zelfde principe, maar dan XXL. Ik vrees dat ik ze ook een XXL hoeveelheid water gegeven heb en houd mijn groene hart vast.

Het idee alleen al dat ik binnenkort alla 24 Kitchen grote bossen verse kruiden van mijn aanrecht kan plukken maakt me blij. Overal zal het op en aan gaan. Broodje mixed herbs, heerlijk! En mijn eerste geoogste paprika wordt op goddelijke wijze gevuld. Waarschijnlijk met mixed herbs.

Ideaal voor mensen zoals ik die midden in de stad wonen en tuinloos zijn. Nog hartstikke hip ook zo’n indoor moestuintje! Al zeg ik het zelf.

Adelle kronkel

 

4 gedachtes over “Urban Farming

  1. Je staat eigenlijk nooit stil bij het feit dat je zaadzakjes kunt kopen. Hoe heb ik al die tijd zonder gekund. 🍟

    Like

Reacties zijn gesloten.