You can’t buy Happiness, but you CAN buy a Bag :-)

INK ♥ Saskia Thomson Handmade Design

9straatjes
Vorige week had ik weer eens met mijn vriendinnetje Saskia afgesproken. We zijn oud-Disney gedienden. Zij is zo iemand die haar dromen najaagt. Net als ik hangt ze het motto aan ‘je moet doen wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt, op jacht gaan, je dromen achterna.’ Op dit gebied heeft Sas wel een streepje op me voor. Ben ik pas sinds kort begeistert met dit blog, iets wat ik altijd al heb willen doen, Sas heeft inmiddels haar eigen
 design label.

portfolio

Vanuit haar thuisatelier, vervaardigt ze met behulp van een robuuste naaimachine, de mooiste lederen producten. Alles wordt vervolgens voorzien van de inmiddels zo kenmerkende roze accenten & label. Alhoewel, niet àlles, want speciaal voor mensen die nu net niet van roze houden, riep Saskia de Non Pink Collection in het leven.

Sas is met recht een INK’spirator te noemen. Ik vind het bewonderenswaardig om te zien welke stappen ze in 2 jaar tijd al heeft gemaakt. Van thuishobbyist tot ‘exclusive designer‘. Haar assortiment breidt zich in rap tempo uit. Niet alleen wat betreft variaties in tassen (inclusief de man bag alla Joey uit Friends), er is nu ook een accessoirelijn.

Denk hierbij aan iPad-clutches, etuis en armbanden. Haar handgemaakte juweeltjes blijven ook voor retailers niet onopgemerkt. Je vindt ze steeds vaker fysiek terug in de allerleukste boutiquejes. Zoals bij Mashed Concept Store (Amsterdam & Haarlem) en Bedijs (Enkhuizen).

INK's privé-collectie Saskia Thomson :-)

INK’s privé-collectie Saskia Thomson :-)

 

Een tas is erg persoonlijk en daarom vind ik het belangrijk om maatwerk te leveren. Mijn eerste vraag aan een klant is altijd ‘Aan welke arm draag je de tas?’

Het is leuk om te zien dat Saskia zo goed weet wat ze wil. Ze is dan ook zeer gedreven, perfectionistisch en – zoals het een ware artist betaamt – erg kritisch op eigen werk. Ieder naadje moet perfect zijn. Gegeven dit en haar grenzeloze creativiteit kan ik beamen dat wat Saskia zelf op haar site schrijft “iedere tas is met ♥ gemaakt” ook ècht zo is! Zelf ben ik intussen de trotse eigenaresse van een mini-ST collectie: tas, etui en armband. Als ik iets van Saskia bij me heb is het vaak: “wauw, wat cool, waar heb je die vandaan?”. Nou bij deze dus :-)

Snuffel gewoon eens rond op: saskiathomson.nl. Hier krijg je een goede indruk van de dingen die Saskia maakt. Zit er nou net niet datgene bij wat je zoekt. Geen probleem, want hé, handmade design ⇒ op maat! Kwestie van je persoonlijke wensen aangeven en je hebt iets unieks bij de arm .. Uh .. ik bedoel.. aan je arm!

Snuffel eens wat rond op saskiathomson.nl voor wat instant happiness.

Snuffel eens rond op saskiathomson.nl voor wat instant happiness.

It’s YOUr TIME, baby!

Adelle BANNER


3 gedachtes over “You can’t buy Happiness, but you CAN buy a Bag :-)

Reacties zijn gesloten.