Welkom op INK’spiratie!

Op mijn blog schrijf ik over dingen die me opvallen, aanspreken, aanzetten, aan het lachen maken, frustreren, leuk lijken, enthousiast maken, zijn overkomen, de moeite waard lijken, intrigeren en natuurlijk inspireren. Hieronder volgt een overzicht van specifieke categorieën waarover ik blog en een korte beschrijving van wat je er van kunt verwachten.  

Adelle kronkel

CULI

Chic

Zjippp …. Burp .. Iets wat ik ook maar al te graag doe: wining & dining heet dat op z’n hips tegenwoordig. Zo’n 2500 jaren geleden heette dat nog een bacchanaal. Anyhow ..  Verhaaltjes dus over het goede leven. Van recepten tot recensies tot tips voor leuke nieuwe probeersels. Mijn Triple B (Bourgondische Brabo Bloed) stroomt al wat sneller alleen bij de gedachte … Figuurlijk en letterlijk, Proost!

Adelle BANNER

 

CULTI

CultiCulti, culti, culti .. pffff. Cultuur is zo’n ontzettend breed begrip. Voor veel mensen klinkt het hoogdravend. Wat het ook kán zijn natuurlijk, het is maar net wat je eronder verstaat. Wat mij betreft valt er van alles onder. Ik schrijf stukjes       over: kunst, musea, toneel, cabaret, festivals, boeken, muziek. Ach, denk DWDD maar dan ietsje minder Boekenbal.

Adelle BANNER

 

DOEN!

DoenWat INK’spiratie om leuke dingen te ondernemen. “Hoezo moet ik daarop gewezen worden?”, hoor ik je denken. Hoeft niet .. Maar bij deze. In mijn directe omgeving — veel jonge gezinnen met idem kids — merk ik dat er weinig tijd en puf overblijft om eens uitgebreid, op regelmatige basis, alle uitagenda’s door te spitten. Aangezien ik inmiddels toch al voor lokaal evenementenbureau doorga, waarom niet 1-op-1 copy-pasten op deze blog? Have fun, ‘It’s YOUr TIME, baby!’

Adelle BANNER

 

INK’spirators

Inkspiratie
Onder deze noemer post ik dingen die mij inspireren in mijn dagelijks leven in Inkjectie-format; kort, snel, effectief. Na dat na ene mooie nummer, onvergetelijke TED-praatje of filmscène kan ik — en hopelijk jullie met mij! — er weer helemaal tegen. Hier vind je ook posts over wat meer ‘spirituele’ zaken. Nee, is niet zweverig. Inspiratie an sich is iets fundamenteel spiritueels. Dat idee kreeg ik tenminste van Mathilde Santing. Van de voordelen van Mindfullness & Yoga Practice hoef je mij allang niet meer te overtuigen. Noch van de impact van de natuur. Van quotes & affirmaties en mantra’s schieten mijn schouders vaak net wat verder naar achteren. Namasté!

Adelle BANNER

 

MEDIA

MEDIAMedia vormen in alle opzichten een grote passie voor me. Zo heb ik het voorrecht om een paar van de mooiste bedrijven in de Media & Entertainment branche van dichtbij meegemaakt te hebben: NPO, The Walt Disney Company, Efteling. Niet alleen vanuit zakelijk oogpunt ben in dit onderwerp geïnteresseerd, zeker ook persoonlijk. Sterker nog: persoonlijk is de kip (tok) en zakelijk het ei (flets) .. Eh, een algemene interesse dus. Je zult hier zowel zakelijk/ wetenschappelijk getinte berichten vinden over bijvoorbeeld mediawijsheid als ‘platvloerse, ongezouten’ persoonlijke reflecties op bepaalde programma’s. So, watch out! 

Adelle BANNER

SINGLE LIFE

Single

Als repeterend single, aan de onfortuinlijke kant van de 30, heb je heel wat te verstouwen. Zo zijn daar de ‘ach & wee’-blikken, de pogingen uit je omgeving om je duidelijk te maken dat je écht geen paria bent, de rompslomp van het daten en het feesten & partijen-bezoek minus plus 1. De maatschappij vindt mij zielig, ik niet. Aan single zijn kleven namelijk ook zoveel voordelen. Allereerst en -meest: vrijheid. In alle opzichten. En tijd. Die tijd spendeer ik dan weer deels aan het niet meer single zijn. Ironisch toch. In het kader van ‘the single life’ blog ik over daten, mannen, mannen, oh en mannen. 

Adelle BANNER

 

UTTIE

UTTIEUttie is mijn stadsie. Hoewel ik mijn Brabo roots nimmer verloochen. Eigenlijk vind ik beide complementair. In wezen is Uttie natuurlijk het kleine, gemoederlijke dorpje onder de big 4. Rotjeknor was ook ooit mijn ‘thuis’haven, maar kon er nooit helemaal aarden. Geweldige stad, dat zeker. Nee, Utrecht is het voor mij. Iedere keer als ik door haar hart
loop doet dat iets met het mijne. De prachtige singels (niet singles, die zijn er overigens gelukkig ook genoeg, vaak wel van een gevaarlijke leeftijd …), historische architectuur, vintage shops, pleintjes, Nijnenijn. Bijna elk weekend is er wel iets te beleven, bovenop de gebuikelijke bruisendheid. Je zult heel wat blogjes tegenkomen waaruit mijn liefde voor de stad blijkt.

Adelle BANNER

 

WANNA!
ShoppenNog zoiets ironisch .. Heb je geen baan, heb je geen geld. Geen geld, geen leuke dingetjes kopen. Heb je een baan, wel geld, weinig tijd om dingetjes te kopen. Nu ik ‘in between jobs‘ verkeer heb ik besloten er van te genieten. Dat blijkt ook te kunnen zonder al te veel geld te spenderen. Meedoen aan leuke acties of gewoon toch alleen maar kijken, kijken en dan maar niet kopen. Voortaan als ik tijdens mijn jacht op iets stuit wat ik eigenlijk graag wil hebben, maar niet kan kopen, deel ik het gewoon hier. Mijn persoonlijke wanna-lijstje. Voor later.

Adelle kronkel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s