Over INK

INK_nieuw

Uw Blog-ster  

Aan de onfortuinlijke kant van de 30, repeterend single, in between jobs, zwevende preferentie voor urbaan vs ruraal, “micro urban city centre box” habitant, ietwat welgedaan, ene petit cretin. Je weet nu nog niks? Mooi, snap er zelf ook weinig van in een poging de ware ‘tragedie’ van mijn bestaan te verhullen. Wat er eigenlijk staat is: Bridget Jones, Britsj voor intimi. Je leert me het beste kennen door het lezen van deze blog en met me in gesprek te gaan. Wie weet nodig ik je eens uit voor een fijne kop soep .. Blauwe, dat wel.

Adelle kronkel

Wááááááárom?

Waarom niet? Schrijven heb ik altijd al graag gedaan. Er is alleen een (te) lange tijd niet veel van gekomen. Nu ik meer tijd omhanden heb, grijp ik deze kans aan om een blog te starten. Iets waar ik al een tijd mee rondloop; nu of nooit! Mij gaat het in eerste instantie om het schrijven over dingen die ik leuk vind. Dit heeft iets meditatiefs. Mocht ik er gaandeweg anderen blij mee maken — op welke manier dan ook — dan is dat alleen maar een prachtige bijkomstigheid! Alice

Waar ik wél graag een klein steentje aan bij zou willen dragen, is aan het wegnemen van het taboe dat nog steeds heerst op ‘goed zijn voor jezelf‘. Mensen denken dan al snel egoïstisch bezig te zijn. Niets is minder waar! Een hectisch leven, de waan van de dag. Tot je jezelf op een dag afvraagt: en ik dan, waar ben ik mezelf onderweg verloren? Daarom hoop ik dat dit blog je even doet stilstaan. Denk eens aan de dingen waar JIJ blij van wordt. En, doe ze!

It’s YOUr TIME, baby! 

Wat mij hierbij overigens enorm geholpen heeft is ‘The Artist’s Way‘. Ik volgde een cursus in Utrecht bij Hannah Moerland via haar Creative Heart. Heel beknopt is dit een manier om je creatieve blokkades op te heffen, onder andere door het schrijven van Morning Pages en het doen van Artist Dates. Je leert (weer) met aandacht te leven. Pure genietkunde dus. Adelle BANNER

Biootje

SCHRIJVEN Op de basisschool deed ik aan alle (lees: Tros Kompas) opstelwedstrijden mee #nerd (ik kop ‘em zelf in). Tijdens mijn middelbare schooltijd ‘runde’ ik de schoolkrant en op de Uni schreef ik met veel plezier voor de Studievereniging. Mijn grootste dromen omhelsden iets creatiefs; boek schrijven, theater maken.

STUDIE Ik ben dan ook ooit begonnen met Theater-, Film- en TV wetenschappen aan UU. Helaas voelde ik mij als overbeschermde provinciaal van amper 18 plompverloren tussen de hanenkammen en veiligheidsspelden door allerhande lichaamsdelen. Ook in mijn vettige hokje boven de Surinamer aan de Amsterdamsestraatweg kon ik niet aarden. Ik had dan wel gezelschap van hamstertje Toesie, maar de vele onverwachte ontmoetingen met de smotsige klandizie van de Suri-tent die kennelijk van ‘mijn WC’ gebruik mochten maken, werden mij teveel.

Ik sloeg op de vlucht. Met gierende banden terug naar het Brabantse. Maakt niet uit welke studie.Het werd economische psychologie aan de UvT. Super leuke studie. Over consumentengedrag en iets met statistiek.

WerkWERK Na mijn afstuderen direct wereld van Marketing Research ingerold. Hier heb ik enorm veel geleerd. Over onderzoek an sich, over veel verschillende branches, doelgroepen en zeker ook over mezelf.

Naarmate de jaren verstreken ben ik me — bij NPO — steeds meer gaan toeleggen op Kids & Jongeren onderzoek & marketing (Zapp). Werkgevers als The Walt Disney Company en Efteling volgden. Iets waar ik ongelooflijk trots op ben! Helaas werd ook de Media & Entertainment branche flink getroffen door de economische crisis. Later nog teruggekeerd richting bureauzijde als Account Manager, maar keiharde Sales maakt mij niet gelukkig.

EN NU Een periode zonder vaste baan biedt veel ruimte tot zelfreflectie. Ik besefte me dat juist de meer sociale, inhoudelijke en creatieve kant me aanspreekt in mijn werk. Ik wilde daar meer mee doen. En dus studeerde ik afgelopen jaar Kids & Jongeren Coaching en start ik in April met de opleiding tot Nationaal Media Coach (mediawijsheid). 

Adelle kronkel

 

Heel veel leesplezier! Ingrid Witlox, INK.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s